Anniinan vaalinäkkäri!

Olemme jakaneet kampanjoidessamme herkullisia Anniinan tädin Ritvan tekemiä vaalinäkkäreitä. Ensimmäisen makupalan otettuun useat ihmiset ovat tulleet kysymään, millä reseptillä ne on tehty. Tässä vaalinäkkäriresepti:

Anniinan vaalinäkkäri (gluteeniton)

2 dl maissijauhoja
¾ dl auringonkukansiemeniä
½ dl pellavansiemeniä
½ dl seesaminsiemeniä
½ dl kurpitsansiemeniä
2½ dl kiehuvaa vettä
½ dl öljyä
sormisuolaa

1. Laita uuni 150°C kiertoilmalle.
2. Sekoita kaikki kuivat ainekset kulhossa.
3. Kaada kiehuva vesi ja öljy kulhoon ja sekoita tasaiseksi massaksi.
4. Kaada massa pellille leivinpaperin päälle.
5. Laita leivinpaperi taikinan päälle ja tasoita taikina sen avulla
mahdollisimman ohueksi pellilliseksi.
6. Sirottele viimeisenä sormisuola taikinan pinnalle.
7. Leikkaa taikina sopivan kokoisiksi paloiksi.
8. Paista uunissa noin tunti.
9. Anna näkkileivän jäähtyä.

Ja sitten syömään!