Elämä asemalle, elämää asemalle

(Julkaistu Iitinseudussa 4.2.2016)

Moni on pohtinut ohi kulkiessaan Kausalan aseman kohtaloa ja harmitellut kauniin rakennuksen kuntoa. Nyt hieno, vanha asema on vapautumassa Senaatti-kiinteistöjen pantua se myyntiin (Kouvolan Sanomat 28.1.2016).

Vuosien varrella monet yhdistykset, kuntalaiset ja valtuutetut ovat haaveilleet aseman korjaamisesta ja saattamisesta arvoiseensa kuntoon. Urakka voi olla yksittäiselle taholle liian suuri, mutta yhdessä voisimme saada ihmeitä aikaan.

Rakennuksen historia ja sijainti suorastaan kutsuvat ideoimaan. Olisiko siitä yhteiskäytössä olevaksi työtilaksi, jossa olisi lehtiä luettavana? Tai sopisiko rakennukseen ympärivuotinen kahvila, jossa olisi kyljessä pieni odotustila junamatkustajille? Tarvittaessa asema voisi antaa toimitilat iittiläisille yrityksille.

Tai joku iittiläisnuori voisi koodata applikaation, jolla Kouvolasta junaan hypätessä voisi valita, mitä eväspussiinsa haluaa, ja junan kulkiessa kohti Kausalaa eväät pakattaisiin pussiin. Pussi ojennettaisiin varausnumerolla junan ovesta sisään.

Kaunis asemarakennuksemma ansaitsee tulevaisuuden. Annetaan elämä asemalle ja luodaan elämää asemalle.

Anniina Peltola
kunnanhallituksen jäsen
kunnanvaltuutettu
Keskusta