Iitti on hyvä paikka asua – puhe kunnan vauvajuhlassa

Puhe Iitin kunnan vauvajuhlassa 14.6.2017.

Tervetuloa tänne Iitin kunnan vauvajuhlaan!

Kun kävin läpi kutsuttujen vanhempien listaa, ilahduin kahdesta syystä.

Ensiksi: Listalla oli paljon tuttuja nimiä! Monia teitä, joiden kanssa olen käynyt yhdessä kouluja tai koulukavereideni pikkusiskoja tai -veljiä.
Toiseksi: Listalla oli paljon uusia nimiä!

Tästä voi vetää muutamia johtopäätöksiä: Iitissä on viihdytty niin hyvin, ettei ole lähdetty pois – tai on lähdetty mutta myös palattu, ja usein vielä puoliso on tuotu matkassa mukana. Ja toiseksi, jos matka on kulkenut pois omilta kotiseuduilta, on päädytty asettumaan juuri Iittiin.

Joku joskus naureskeli minulle, että ”sinä se et ole pois Iitistä päässyt”. Ehkä joku on vinoillut näin teillekin. Mutta pienen lapsen vanhempana tiedän itsekin, että Iitti on mahdottoman hyvä paikka asua.

Laadukkaat neuvolapalvelut – aina hymy vastassa.
Laadukas keskussairaala – aina ammattilaiset paikalla.
Laadukas terveyskeskus – aina saa ajan ja avun kun lapsella on korvatulehdus.
Laadukas päivähoito – jonne lapset jäävät hymyssä suin.

Teillä on edessänne matka vanhemmuuteen ja sen iloihin ja suruihin. Toisilla se on alkanut jo aiemmin ja toisilla vasta joitain kuukausia sitten. Samalla teillä on edessänne matka kunnan lapsille ja lapsiperheille tarjoamien ja järjestämien palvelujen maailmaan.

Pitäkää silmät auki ja raportoikaa meille kuntaa edustaville luottamushenkilöille ja virkamiehille siitä, mikä on hyvin tai millainen apu, tuki tai palvelu voisi tukea pienten lasten vanhempia, mikä auttaisi isää ja äitiä tiukan paikan tullen. Huolehditaan näin yhdessä, että meillä kaikilla ja erityisesti lapsilla on hyvä olla Iitissä.

Onnea perheenlisäyksestä, ja kiitos kun olette päässeet paikalle.