Iitti tukee kaikkien 15–16-vuotiaiden työllistymistä

Iitissä on laitettu tuulemaan hienolla tavalla! Ensi kesänä kunta tukee kaikkien 15–16-vuotiaiden työllistymistä.

Tänään kunnanhallitus käsitteli työllisyyskordinaattori Tanja Tuomen valmisteleman esityksen, jossa 15–16-vuotiaat iittiläiset saavat 200 euron arvoisen kesätyösetelin. Nuori etsii itselleen työpaikan yrityksistä tai yhdistyksistä. Työn on kestettävä ainakin kaksi viikkoa, ja siitä tehdään työsopimus ja maksetaan tes-palkkaa.

Nyt kaikkien nuorten ja heidän vanhempiensa pitää olla hereillä: nuoren pitää hakea sitä itse maaliskuun aikana Iitin kunnan internetsivuilla kohdasta ajankohtaista tai noutaa kaavake Monitorista.

Lisäksi yritysten ja yhdistysten pitää olla valmiina ottamaan nuoret töihin. Onneksi kunnanhallituksessa päätettiin samalla, että Iitin yritykset saavat tukea 15 vuotta täyttäneiden koululaisten, opiskelijoiden tai koulunsa päättäneiden työllistämiseen. Hereillä siis myös yrityksissä ja yhdistyksissä!

Työllisyyskoordinaattorin ja nuorisotyöntekijöiden tekemä työ nuorten työllistämisen edistämiseksi on hienoa. Nyt kunta ottaa aktiivisen roolin siinä, että jokainen nuori saa hyvän startin kesätyö- ja työuralleen.

Olen pitänyt asiaa esillä vuosien varrella. Huhtikuussa 2014 tein asiasta Veikko Ojalan kannattaman valtuustoaloitteen Duuni kuuluu kaikille: http://anniinapeltola.fi/duuni-kuuluu-kaikille/. Sen idea on pitkälle sama kuin nyt se, minkä kunta vie käytäntöön.

Kun työllisyyskoordinaattoria valittiin viime vuonna, kirjoitin kunnanhallitukselle asiasta muistion, jossa yhtenä alaotsikkona oli juuri nuorten työllisyys: http://anniinapeltola.fi/iitin-tyollisyyskoordinaattorin-t…/.

Olen myös Duunista toimeen -hankkeen kummi. Hanke on perustettu, jotta 17–29-vuotiaat kymenlaaksolaiset nuoret löytäisivät työtä ja yritykset nuoria työntekijöitä. ”Näkisivätpä yritykset nuorten työllistämisen yhteiskunnallisen merkityksen. Ensimmäinen työ voi olla ratkaiseva nuorelle”, sanoin haastattelussa: http://duunistatoimeen.fi/kummit/anniina-peltola. Nuoria kehotin silloin ottamaan vastaan epämieluisiakin töitä, koska mikä tahansa työ voi johtaa unelmahommaan. Olen samaa mieltä edelleenkin.

Olen iloinen kahdesta syystä: Iitti ottaa nyt aktiivisen roolin nuorten työllistämisessä, ja tällä on kaikkien poliittisten ryhmien laaja tuki takanaan. Toisaalta tämä kuvastaa sitä, miten tärkeää on ammattitaitoisten työntekijöiden palkkaaminen. Nuorten työllistäminen Iitissä ei olisi edennyt ilman osaavaa työllisyyskoordinaattoria ja hänen kanssaan työtä tekeviä kunnan ammattilaisia.

Tarkempia tietoja tämän päivän päätöksistä täältä: http://julkaisu.iitti.fi/dynasty/kokous/2017463-1.HTM