Lukijalta: Asuntomessujen organisaatiota voisi hyödyntää Kymi Ringin testiajojen yhteydessä

Julkaistu Kouvolan Sanomissa 15.5.

Uutinen (KS 3.5.) Kouvolan Kymi Ring -rahoituksen kariutumisesta on valitettava, muttei yllättävä. Olisi kuitenkin toivottavaa, että Kouvolan kaupunki jatkaa sitoutuneena jäsenenä Kymi Ring-alueen kuntien yhteistyötä.

Matkailullisesti Kouvolan kesän suurin tapahtuma ovat asuntomessut heinä-elokuussa. Asuntomessuja varten Kouvolan kaupunki on hionut organisaation järjestämään tapahtumia ja koordinoimaan alueen yritysten yhteistyötä.

Kymi Ringin testiajot ajetaan vain viikko asuntomessujen päättymisen jälkeen 19.–20. elokuuta. Testiajojen molempina päivinä paikalle on odotettavissa reilut 10 000 vierailijaa.

Sen sijaan, että Kouvola alkaisi asuntomessu-organisaation purkamisen 11. elokuuta, olisi hienoa nähdä organisaation varautuvan täyden hyödyn ottamiseen myös Kymi Ringin testiajoista.

Asuntomessu-organisaation käyttäminen on vain yksi esimerkki siitä, miten Kouvola voi olla mukana Kymi Ring-alueen kuntien yhteistyössä. Muita keinoja kartoitetaan Lahti Regionin ja Kinnon yhteisessä tapahtumajärjestämisen hankkeessa.

Iitti toivoo vilpittömästi, että Kouvola olisi rakentamassa Kymi Ringistä alueen kuntakolmikon yhteistä hanketta.

Anniina Peltola, kunnanvaltuuston puheenjohtaja (kesk.), Iitti